Na složení záleží

Kaviár jako ingredience v kosmetice

Víme, že kaviár je drahé jídlo, které si užíváme při zvláštních příležitostech, doprovázené jemným francouzským šampaňským. Současně je však kaviár základní součástí kosmetologie, protože má magickou schopnost vymazat známky času ze zralé pleti a obnovit její přirozenou záři. 

Asi před třiceti lety, zvláště v roce 1983, se kosmetologie poprvé seznámila s kaviárem. Na základě výzkumu Eriky Bauerpu, byl prokázán blahodárný účinek kaviáru na pevnost pokožky. Díky vysoké koncentraci vitelinu a vzhledu kaspických rybářů, kteří byli bez vrásek, přestože byli na slunci, se zrodila myšlenka, že pokožce pomáhá kaviár. Složení bylo založeno na vejcích jesetera a navíc obsahovalo mušle, ústřice, lastury, řasy a plankton v kombinaci s vitamíny, lipidy, bílkovinami, minerály a stopovými prvky. Složky nezbytné a cenné pro strukturu buněk.

Kaviár se vyrábí ze speciální kategorie ryb, kterým se pro jejich zvláštní tvar říká jeseter. Jako jídlo je k dispozici ve 3 typech:

  • Kaviár beluga je nejdražší a pochází z největší velikosti a nejbohatšího jesetera, který vydrží více než 100 let.
  • Kaviár acetra, má hnědošedou barvu se zlatými odstíny. Produkuje ji středně velký jeseter, který žije asi 50 let a jeho maso má ostrou strukturu a intenzivní aroma.
  • Kaviár sevruga má tmavě šedou barvu a bohaté aroma. Vyrábí se z menšího jesetera, který žije až 30 let.

Složení a vlastnosti kaviáru

Kaviár je v podstatě zárodek nového života. Jeho kuličky poskytují vysokou úroveň energie a mnohé živiny pro lidské buňky.

Skládá se z 27% prospěšných proteinů, které mají schopnost zrychlit buněčný metabolismus a stimulovat produkci kolagenu ze skupiny specializovaných kožních buněk nazývaných fibroblasty. Pokud jde o zbytek složení, obsahuje nasycené a polynenasycené tuky (15%) a sacharidy (33%). Má také vysoký obsah minerálů (hlavně draslíku, sodíku, vápníku, železa a fosforu), které posilují strukturu buněčných membrán tím, že chrání vnitřek buněk před takzvaným oxidačním stresem, za který jsou zodpovědné volné radikály, a také obsahuje vitamíny A, E, D a F.

Kromě toho nabízí hloubkovou hydrataci buněk, stimuluje regeneraci pokožky, má antioxidační vlastnosti, stimuluje pokožku a chrání ji před škodlivými paprsky UVA.

Stojí za zmínku, že složky kaviáru jsou absorbovány bez alergických reakcí.

Dnes si všichni významní výrobci kosmetiky navzájem konkurují v hledání nejefektivnějších způsobů kosmetického použití na bázi kaviáru. Používá se především jako základní složka krémové kompozice proti stárnutí pro obličej a citlivé oční okolí. Používá se také v kosmetických centrech ve formě specializovaných ošetření obličeje, krku a dekoltu, které se doporučuje zejména pro zralou, nadměrně suchou nebo unavenou a matnou pleť. Švýcarský kaviár je pravděpodobně jedinou značkou, která používá skutečný kaviár, což jsou vajíčka jesetera , které jsou nejpřínosnější.

Jeho cenné přísady

Bílkoviny, aminokyseliny, esenciální oleje, minerály a vitamíny A a D umožňují pokožce omlazovat a obnovovat její pojivovou tkáň. V kombinaci se speciální masáží se pokožka zrelaxuje a ozdraví. Výsledkem je získání mladistvého, energického a zářivého obličeje, protože se výrazně zredukují tenké linky, vrásky a změna barvy.

Shrnutí – 9 hlavních přínosů kaviáru

  1. Kaviár se skládá z 27% bílkovin, které zlepšují buněčný metabolismus a stimulují produkci kolagenu, což má za následek vynikající účinek proti vráskám.
  2. Má vysoký obsah minerálů (draslík, sodík, vápník a fosfor), což zvyšuje zářivost pokožky.
  3. Pomáhá napnout pokožku v oblasti výstřihu a krku.
  4. Vmasírováním kuliček kaviáru do vlasů jim pomůžete získat lesk.
  5. Působí proti skvrnám vytvořeným v průběhu času.
  6. Zvyšuje průtok krve.
  7. Pomáhá snižovat depresi, hlavně díky omega-3 mastným kyselinám, které obsahuje.
  8. Má silný hydratační účinek.
  9. Krémy jako 24h regenerační krém, které mají hlavní složku kaviár, nabízejí okamžitou stimulaci pokožky.

Zdroj: www.caviarofswitzerland.com